Ako vybrať barový box do podniku? S týmito 4 tipmi to hravo zvládnete

 

1. 10. 2018

Žiadny podnik sa nezaobíde bez kvalitného sedenia. Obľúbeným riešením sú barové a reštauračné boxy, ktorú sú pohodlné a návštevníci sa v nich cítia komfortne. Podľa čoho ich však vybrať? Pripravili sme pre vás 4 tipy, s ktorými to hravo zvládnete.

1. Kto bude v boxe sedieť

Najdôležitejšou otázkou je, do akej prevádzky tento nábytok vyberáte. Reštauračné boxy majú sedenie vo výške okolo 50 cm od zeme, barové až 80 a viac cm. Ak máte kaviareň či reštauráciu, návštevníci sa budú príjemnejšie cítiť v nižších boxoch, ktoré dokážu vytvoriť intímnejšiu atmosféru. Boxy do baru je lepšie vybrať s vyšším posedom – niektoré z ich majú aj opierku na nohy. Ak siahnete po kúsku bez opierky, túto funkciu môže plniť stôl.

2. Funkčnosť a dizajn v jednom

Nábytok by mal dopĺňať charakter vašej prevádzky. Ak máte kaviareň zariadenú v historickom tóne, sýtočervené sedacie boxy v štýle chesterfield nie sú práve najlepším riešením. Naopak, ak zariaďujete bistro v americkom retro štýle, sú skvelou voľbou. Okrem dizajnu sa zamerajte aj na ich funkčnosť. Máte menšiu prevádzku? Zvoľte reštauračné boxy na drevených nohách, ktoré nebudú priestor opticky zmenšovať. Naopak, boxy s plným spodkom sú výborným variantom pre podniky s vysokým stropom a veľkorysým priestorom.

3. Reštauračné boxy nemusia byť iba pri stene

Reštauračné a barové boxy umiestňujú architekti aj majitelia najčastejšie k stene – aby využili priestor na maximum. Dnes však nájdete tiež modely, ktoré majú zadnú časť chránenú vkusným krytom. S týmito boxmi nie ste limitovaní žiadnymi konkrétnymi riešeniami – pokojne ich môžete umiestniť uprostred kaviarne ako solitéra. Ďalšou zaujímavou možnosťou je pomocou nábytku opticky predeliť priestor prevádzky na viacero zón. So súčasnými modelmi dokážete barové a reštauračné boxy využiť prakticky kdekoľvek.

4. Nezabúdajte, o boxy sa budete aj starať

Pri hľadaní ideálneho boxu do prevádzky, nezabúdajte na jeho údržbu. Ak máte cukráreň, látkové čalúnenie nie je najlepšou voľbou. Základnou vlastnosťou materiálu by mala byť odolnosť – nielen proti nečistotám (spadnutý zákusok, vyliaty drink), ale aj proti fyzickému opotrebovaniu. Medzi takéto materiály patrí koža či ekokoža. Počítajte však s tým, že ak vo svojej kaviarni či reštaurácii nemáte klimatizáciu, v letných mesiacoch sa môžu hostia cítiť nekomfortne. Zásadné je preto vybrať sedací box z takého materiálu, ktorý najlepšie spĺňa vaše konkrétne požiadavky.

 

Chcete pomôcť s výberom boxu do vašej prevádzky? Radi vám poradíme, neváhajte nás kontaktovať.