Sú do reštaurácie lepšie drevené alebo kovové stoličky?

  27. 7. 2017
Každý chce, aby jeho kaviareň či reštaurácia vyzerala čo najlepšie. Preto je úplne prirodzené, že k výberu stoličiek pristupujete zodpovedne. Ale ako vyriešiť dilemu o tom, či sú pre vás lepšie drevené, alebo kovové reštauračné stoličky? Univerzálna odpoveď na túto otázku neexistuje, no každý materiál má svoje pre a proti. Je už na vás a vašich požiadavkách, ktoré stoličky si do svojej kaviarne či reštaurácie vyberiete. Čo by ste mali o dreve a kove vedieť ešte pred kúpou sedenia?

5 rád, ako efektívne a štýlovo zariadiť terasu kaviarne

  6. 7. 2017
Letná sezóna prináša do kaviarenského a reštauračného biznisu lákavý bonus – mnohé podniky expandujú na terasy či priľahlé chodníky, a dokážu tak obslúžiť viac zákazníkov aj pri minimálnych investíciách. Pozrite sa s nami na to, ako zariadiť terasu prakticky, štýlovo a vytvoriť z nej príjemné miesto pre zákazníkov.

Ako vybrať barové stoličky: Detaily, ktoré rozhodujú

  23. 6. 2017
Zariaďujete bar, reštauráciu či kaviareň s barovým sedením? Výber barových stoličiek, ktoré budú pohodlné, bezpečné a zároveň štýlové, nenechajte na poslednú chvíľu. V interiéri môžu zastávať funkciu výrazného prvku, ktorý poteší milovníkov dizajnu aj praktickosti. Ktoré atribúty by ste si mali všímať pri ich výbere?

5 tipov, ako využiť priestor pri zariaďovaní reštaurácie na maximum

  23. 5. 2017
Myslíte si, že v supermarketoch sú regály pri pokladniciach umiestnené náhodou? V žiadnom prípade. Každý dobrý obchodník vie, že mnoho ľudí si počas čakania na zaplatenie prihodí ešte nejakú drobnosť do košíka. Prečo im ju nedať? Aj pri zariaďovaní reštaurácie existujú spôsoby na spríjemnenie pobytu hostí tak, aby si po hlavnom chode dali ešte kávu či koláč. Vďaka týmto 5 tipom to zvládnete aj vy.

Podľa čoho vyberať konferenčný a banketový nábytok?

  19. 4. 2017
Zasadacia miestnosť by mala byť výstavnou skriňou každej firmy – dokáže urobiť dobrý prvý dojem na klienta, navodiť uvoľnenú atmosféru a zároveň reprezentujete spoločnosť na obchodných mítingoch. Je to investícia do spoločnosti, ktorá dokáže ovplyvniť výsledky dôležitých stretnutí. Aj preto mnohé firmy nenechávajú nič na náhodu – oslovia renomovaného architekta, kúpia si špičkové stoličky, stoly aj ostatný nábytok do zasadačky a investujú nemalé prostriedky do tohto priestoru. A vyplatí sa im to. Podobné je to aj pri výbere vhodného nábytku na bankety, konferencie či kongresy. Na čo si dávať pozor?

Na čo si dať pozor pri výbere stolových nôh

  11. 4. 2017
Vyberiete si stolovú nohu, doplníte ju vrchnou doskou a váš vysnívaný stôl je na svete. Nie je to však úplne takto jednoduché. Estetické hľadisko je dôležité, ale hľadieť musíte aj na to praktické. Na čo si dať pozor pri výbere stolových podnoží?

Ako prilákať zákazníkov do reštaurácie

  21. 3. 2017
Väčšinou je v podnikaní úspešný ten, kto svoje povolanie robí s láskou a nie pre dosiahnutie zisku. Zaiste je však veľmi príjemné zarábať na tom, čo nás navyše aj baví. Ak vlastníte reštauráciu a máte pocit, že by potrebovala medzi zákazníkmi získať lepšie meno, vyskúšajte pár jednoduchých trikov, ktoré vám zdvihnú návštevnosť.

Ako zariadiť recepciu v hoteli

  10. 3. 2017
Hotelová recepcia je miesto, s ktorým prichádza zákazník do kontaktu ako s prvým. Je preto nanajvýš vhodné, aby hotel reprezentovala. Základom je čistota, dostatok priestoru pre ľudí s batožinou a recepční s úsmevom na tvári. Na čo ešte treba pamätať pri zariaďovaní recepcie?

Chyby pri vyberaní zariadenia do reštaurácie

  21. 2. 2017
Aj vy ste už určite boli v takej reštaurácii, kaviarni, v bare alebo hoteli, kde to síce krásne voňalo od podávaných jedál a nápojov, personál bol ústretový a pracoval vysoko profesionálne, avšak chuť zotrvať vo vás zmarilo nevhodne zvolené zariadenie prevádzky. Ako sa týmto chybám vyhnete aj vy? Tu je pár tipov.

Ako vyzerá ideálny barový pult a vhodná barová stolička?

  3. 2. 2017
Možnosti použitia barových pultov sú pomerne rozmanité - a každá jednotlivá situácia si vyžaduje o niečo odlišný dizajn pultu a iný typ barových stoličiek. Ako teda vytvoriť ideálny barový pult a vybrať k nemu vhodné barové stoličky?

Chcete si otvoriť vlastný bar? Na toto nesmiete zabudnúť

  27. 1. 2017
O otvorení vlastného baru sníva mnoho ľudí. Nie každý si však dokáže predstaviť, čo všetko otvorenie nového baru zahŕňa. V tomto článku si preto povieme aspoň to najpodstatnejšie, čo je nevyhnutné na sprevádzkovanie obdobného zariadenia pre verejnosť. Na vec sa pozrieme tak z právneho, ako aj z ekonomického pohľadu. A povieme si aj niečo o základných zásadách efektívneho marketingu pre novootvorený bar.

Základné pravidlá používania farieb v interiéroch barov, reštaurácií a kaviarní

  18. 1. 2017
Vhodný výber farieb do verejných interiérov nie je úplne najjednoduchší. Vlastne je to celkom veda - a to doslovne. Tým, ako farby ovplyvňujú psychiku zákazníkov, a aký majú vplyv na vnímanie priestoru, sa zaoberá celá rada odborných štúdií. Práve tento článok vám poskytne základný prehľad o tejto problematike.

Prečo do svojho podniku umiestniť reštauračné boxy?

  20. 12. 2016
Všetky reštaurácie a bary by mali svojim zákazníkom ponúknuť hneď viacero prevedení sedení, z ktorých si pri usadzovaní v podniku hostia vyberú to najvhodnejšie a najpohodlnejšie pre nich. Aj preto je nevyhnutné pri zariaďovaní reštaurácií a barov využiť okrem stolov a stoličiek aj populárne boxy na sedenie. Tie môžeme označiť za nesmrteľný a zároveň vysokoštýlový interiérový prvok podnikov, ktorý prinesie mnohé výhody nielen zákazníkom, ale aj prevádzkovateľom.

Dizajn interiéru reštaurácie musí byť čistý. Ako to dosiahnuť?

  20. 12. 2016
Kvalita a úroveň interiérového dizajnu reštaurácie patrí spolu s kvalitou a úrovňou personálu k najdôležitejším faktorom, ktoré vplývajú na spokojnosť hostí. Zároveň sa podieľajú na tom, či sa do vašej reštaurácie budú hostia radi vracať, alebo či ich prvá návšteva u vás bola zároveň tou poslednou. Preto je nesmierne dôležité nepodceňovať prácu na koncepte spracovania interiéru reštaurácie. A vôbec nie je na škodu objednať si služby profesionálneho interiérového dizajnéra, ktorý vám pomôže navrhnúť exkluzívnu a dizajnovo čistú reštauráciu.